De belangrijke functie van het bindweefsel Eén van de belangrijkste taken van het onderhuidse bindweefsel is de opslag van energie. In dit weefsel worden de voedingsstoffen in de vorm van vetcellen opgeslagen. Het onderhuidse bindweefsel dient ook als isolatie- en beschermlaag en is verantwoordelijk voor de uitwisseling van zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen. Een goede aan- en afvoer van deze stoffen is essentieel voor een gezonde en mooie huid.

Zichtbaar huidverbeterende resultaten

De bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verbetering van de huidstructuur, reductie van blokkades en het verstevigen van het bindweefsel. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid ook beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Door de bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor de huidconditie geoptimaliseerd. Met deze massage worden tevens de volgende effecten bereikt:

  • Stimulatie van het zuurstofgehalte
  • Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen
  • Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
  • Bevordering van de celdeling en volume
  • Verbetering van de huidstructuur en huidteint
  • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
  • Verbetering van de huidweerstand

De bindweefselmassage is toe te passen bij vele vormen van huidverbetering zoals bij acné, eczeem, littekenvorming, een vale en vermoeide huid, om huidveroudering te vertragen en bij diverse vormen van huiddefecten en/of afwijkingen. Uiteraard kan de bindweefselmassage ook ter verbetering van een gezonde huid en zorgt voor glans en stevigheid.

Geen ingrijpende operaties nodig!

De Bindweefselmassage is toe te passen bij diverse indicaties zoals een vale en vermoeide huid, acne, littekenvorming, om huidveroudering te vertragen en bij diverse vormen van huiddefecten. Door de massage in kuurverband toe te passen, wordt de werkzaamheid verhoogd en de effectiviteit van de verzorgingsproducten bovendien vergroot. Starten met eenmaal per week een bindweefselmassage gedurende een aantal weken, zal het resultaat aanzienlijk verbeteren en versnellen. Dankzij de bindweefselmassage en bijpassende producten worden ingrijpende operaties vaak overbodig of in ieder geval langdurig uitgesteld!

Rimpel Reductie Therapie

Als gevolg van een ongeluk of operatie, na brandwonden, ontstekingen, kleine wondjes, acne of continue krabben aan de huid kunnen littekens ontstaan. Ook rimpels zijn als het ware littekens van de tijd. Littekens en rimpels hebben gemeen dat het natuurlijke volume van de huid ter plaatse is veranderd. Bindweefselmassage brengt natuurlijke volume van de huid naar de oorspronkelijke plaats. Dit gebeurt door middel van krachtige, doelgerichte massagetechnieken diep in het onderliggende huidweefsel.